24 juni 2012

Rabarberkompott med smak av kanel och ingefära

Jag fick som sagt en hel bunt med rabarber från grannen och efter att jag gjort rabarberpaj så hade jag fortfarande 1 kg kvar som behövde bli något. Efter lite klurande och en bläddring i kokböcker så föll valet på rabarberkompott. I denna fick rabarberna sällskap av lite kanelstång och torkad ingefära som jag hittade i skafferiet.

Rabarberkompott med smak av kanel och ingefära

1 kg rabarber vilket motsvarar 2 liter skivade rabarber
2 dl socker
1 kanelstång
1 bit torkad ingefära
0,5 dl vatten

Skär rabarberna i 2 cm långa bitar om den är grov eller 4 cm om den är spröd. Blanda samman alla ingredienser i en stor kastrull och sätt den på plattan på låg värme. Låt det sedan koka på svag värme tills rabarberna mjuknat. Med grova rabarber tog det ca 20 minuter men kolla under tiden och känn efter med en provsticka. Rabarbern ska inte koka sönder utan det ska fortfarande finnas stora bitar rabarber kvar i kompotten när den är klar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar