Namnet Stroganoff har sitt ursprung i en rysk maträtt baserad på biffkött, Biff Stroganoff. Förklaringen till namnet finns det många versioner av. En av dem säger att denna rätt skapades av en rysk kock i en matlagningstävling. Han uppkallade rätten efter sin arbetsgivare, greve Alexander Sergejevitj. Mitt recept på korv Stroganoff påminner nog inte speciellt mycket om innehållet i den klassiska biff Stroganoffen men den är populär både här hemma och hos barnen på skolan.
Korv Stroganoff
(4 portioner)
Även idag fick jag hjälp av min souschef |
- 400 gram falukorv, strimlad
- 1 st gul lök, hackad
- 1 st vitlöksklyfta, hackad
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk ajvar relish, mild
- 500 gram passerad tomat
- 0,5 dl chilisås
- 2 tsk svensk senap
- 0,5 tsk salt
- 2 dl smetana
Servera korvgrytan med kokt ris eller pressad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar