Bulgur härstammar från mellanöstern och är durumvete som är förkokt, torkat och sedan krossat. Bulgur liknar couscous men i bulgur bevaras en större del av vetekornen vilket gör det mer närings- och fiberrikt.
BULGURSALLAD MED FETAOST OCH OLIVER
Ingredienser (4-6
port)
Till grunden:
3 dl
bulgur
1 dl
citronsaft (saften från en citron)
1 dl
olivolja
1 dl
vatten
2 tomater, finhackade
1 röd lök, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl
bladpersilja, finhackad
½ tsk salt
Till salladen:
1 burk tärnad fetaost
1 dl
svarta oliver
100 g
ruccolasallad
1 ask cocktailtomater
ev. salt och peppar
Blanda bulgur tillsammans med övriga ingredienser som ingår
i grunden och låt dem stå och svälla i minst 4 timmar (helst över natten).
Blanda därefter med tärnad fetaost, svarta oliver, grovt hackad ruccolasallad,
halverade cocktailtomater och smaka av med salt och peppar.
Om man har bråttom kan man även koka bulguren så att den
blir mjuk och blanda samman med övriga ingredienser. Halvera då mängden
citronsaft och olivolja, samt uteslut vattnet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar