Dragonsås med cognac
1 stor schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
3 varv på svartpepparkvarnen
1 msk cognac
0,5 dl vitt vin
2 dl vatten
1,5 msk kalvfond
2 dl grädde
maizena till redning
ca 1 msk färsk dragon
salt & peppar
Finhacka
schalottenlök och vitlök, värm en kastrull med smör i och tillsätt
löken. Bryn allt tillsammans med nymalen svartpeppar. När löken börjar
få färg slå över cognac och låt alkoholen koka ur. Tillsätt därefter
vitt vin, vatten och kalvfond. Koka upp och reducera vätskan till
hälften. Tillsätt grädden och låt allt reducera ytterligare en gång till
halva mängden. Om såsen fortfarande är något lös red då av med
maizenamjöl blandat med vatten till önskad konsistens. Smaka därefter av
såsen med salt och svartpeppar. Strimla den färska dragonen och rör ner
den i såsen. Låt den koka ytterligare några minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar