7 november 2012

Ugnsfalukorv italiano med mozzarellatäcke

Här kommer en variant på den ugnsstekta falukorven som har en sås med smak av basilika och vitlök, för att sedan toppas med färsk mozzarellaost.



Ugnsfalukorv italiano med mozzarellatäcke
(4 portioner)
600 gram falukorv
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja
3 dl krossade tomater
1 dl crème fraiche 
1 msk chilisås
1 dl riven ost
1 tsk salt
1 msk basilika, torkad
0,5 krm nymalen svartpeppar
125 gram färsk mozzarellaost

Skiva falukorven i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dessa i en ugnsfast form. Finhacka lök och vitlök, bryn dessa i en stekpanna med rapsolja. Blanda den stekta löken med krossade tomater, crème fraiche, chilisås, riven ost, salt, basilika och svartpeppar. Häll blandningen över korven och täcke sedan med skivad mozzarellaost. Sätt i formen i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Servera med pasta eller potatismos.

















Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
 http://www.facebook.com/Skolkocken





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar