Mathavresallad
(2 portioner)
1 dl mathavre
3 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
70 gram blandad sallad (1 påse)
½ röd lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 tsk flingsalt
nymalen svartpeppar
Koka upp vatten med hönsbuljongtärningen i, häll ner mathavren och koka den i ca 10 minuter tills den är mjuk men med lite tuggmotstånd kvar (al dente). Sila bort vattnet och låt den svalna något. Finhacka rödlök och vitlök, blanda det med olivoljan. Rör ihop lökblandningen och mathavren, tillsätt salt samt svartpeppar. Blanda ihop alltsammans med den sköljda salladen.
Stekt hälleflundra
(2 portioner)
300 gram hälleflundra
salt och peppar
smör till stekning
Ta fram fisken ur kylskåp ca 30 minuter innan stekning. Putsa filén och ta bort eventuella ben, skär den sedan i portionsbitar. Krydda den med salt och peppar efter egen smak.
När det är dags för stekning hetta då upp en stekpanna med en klick smör (ca 1 msk). Lägg i fisken och bryn den på hög värme på båda sidor. Sänk sedan ner värmen och låt den gå klar i stekpannan. Räkna med en sammanlagd stektid på 4-5 minuter om filén är ca 2-3 cm tjock.
Brynt smör och riven pepparrot
(2 portioner)
40 gram smör
1 bit pepparrot
Värm en kastrull med smör i långsamt på mellanvärme tills smöret börjar bli brunfärgat och får en nötig doft. Ta bort kastrullen från värmen och häll smöret försiktigt över fisken, undvik att få med bottenresterna av smöret. Skala pepparroten och finriv den över fisken
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar