Broccolifisk
(4 portioner)
400 gram fryst sejryggfilé (MSC såklart)
200 gram fryst broccoli
1 tsk salt
saltat vatten till kokning
Sås:
2 dl vatten
0,5 dl vitt vin
1 msk fiskfond
100 gram fryst broccoli
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
vitpeppar
maizenamjöl och vatten till redning
Förkoka fisken och broccolin, så att den inte släpper vätska i ugnen, ca 5 minuter i lättsaltat vatten.
För att göra såsen börja med att koka upp vatten tillsammans med vitt vin och fiskfond. När det kokar tillsätt då broccolin och vispgrädden, låt det sedan koka i ca 10 minuter tills broccolin börjar koka sönder. Mixa då såsen med mixerstav eller i en blender tills det blir en slät sås. Koka upp såsen igen och smaka av med salt och vitpeppar. Red därefter såsen med maizenaredning till en krämig konsistens och låt den koka några minuter till. Lägg den förkokta fisken i en ugnsfast form, toppa med broccoli och salta sedan ovanpå fisken. Slå över såsen och ställ därefter in formen på 200 grader i ugnen i 15 minuter så att gratängen får koka ihop.
Servera det hela med exempelvis kokt potatis, pressad potatis eller ett gott hemmagjord potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar