Strimlad biff i krämig rödvinssås
(2 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
15 gram smör
200 gram hängmörad biff från Hälsingestintan
½ krm nymald svartpeppar
1 dl rött vin
2 dl vispgrädde
1 msk viltfond
1 tsk honung
soja collorit (färgsättning)
Finhacka lök och vitlök, bryn sedan detta i smör i en stekpanna. Strimla biffen och lägg ner den i stekpannan. Låt köttet brynas runtom och krydda med svartpeppar. Slå på rödvin och låt det koka ihop lite. Tillsätt därefter vispgrädde och viltfond. Låt allt koka upp och låt sedan såsen koka tills den blir krämig. Smaka av allt med honung och ev salt, tillsätt lite soja collorit för att få en trevlig färg på såsen.
Smörstekt svamp
(2 portioner)
200 gram blandad svamp (shiitaka, ostronskivling och kantareller)
25 gram smör
salt och peppar
Putsa svampen och skiva den i jämnstora bitar. Värm upp en stekpanna och lägg i svampen i den torra pannan. Låt vätskan från svampen koka ur på mellanvärme. När svampen i vätskar mer, höj då värmen och tillsätt smöret. Låt sedan svampen fräsa tills den blir gyllenbrun, smaksätt med salt och peppar efter eget tycke.
Koka ca 250 gram valfri fylld ravioli enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg upp den på två tallrikar när den är färdigkokt (skall vara al dente). Slå på såsen och strö över den frästa svampen. Avsluta med att hyvla över parmesanost (eller liknande ost).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar