19 maj 2012

Sparris med svartrökt skinka

Eftersom den färska sparrisens säsong är kortvarig, normalt från slutet av april till mitten av juni, så passar jag på att njuta av den så mycket jag kan. Idag lagade jag en enkel lunch på grön sparris tillsammans med rökt skinka från vår lokala producent och parmesanost.

Till 2 portioner:

  • 2 knippen grön sparris
  • 6 skivor svartrökt skinka
  • 0,5 dl färskriven parmesan
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och vatten till kokning
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
Bryt av den grova delen på sparrisen (kan användas till att koka soppa på). Lägg sparrisen i kokande vatten som är saltat. Koka den försiktig i ca 5 minuter tills den börjar mjukna men ändå har tuggmotstånd kvar, använd provsticka för att kontrollera. När sparrisen är klar lyft ur den och lägg den på lite hushållspapper så att vattnet rinner av. Lägg därefter sparrisen på två tallrikar och strö över flingsalt samt nymalen svartpeppar. Ringla över olivolja och strö över hälften av osten. Lägg på skinkan och strö över resten av osten. Servera genast.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar