1 maj 2012

Chokladbägare med digistivebotten

Grunden till det här receptet till det här har jag hittat på ett reklamblad och sedan har jag lagt några egna ingredienser. En enkel och snabblagad dessert som blir krämig och god.



Till 4 portioner:

  • 100 g mörk choklad (70% kakao)
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl socker
  • 1 gelatinblad
  • 1 krm vaniljarom
  • 1 krm chilipulver
  • 6 st digestivekex
  • 50 g smör
Smält smöret medan du under tiden smular digistiven, lättast är att göra det i en mixer. Häll smöret över smulorna och blanda till en deg. Fördela den i 4 stycken portionsformar och grädda dem sedan i ugn på 150 grader i ca 5 minuter.

Under tiden som de står i ugnen kan man börja med chokladsmeten. Lägg gelatinbladet i kallt vatten (5 minuter). Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden tillsammans med socker, vaniljarom och chilipulver. Häll den sedan över chokladen och rör om tills du får en jämn smet, tillsätt därefter gelatinbladet.

Häll smeten i formarna ovanpå digistivebotten och ställ dem därefter i kylen i minst 2 timmar tills smeten stelnat.

Denna dessert fungerar utmärkt att göra dagen innan. Vid servering så är det trevligt att garnera med lite färska bär eller frukter. Ta gärna några med lite syra i sig som bryter mot sötman i desserten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar