1 maj 2012

Ljummen potatissallad med grillade grönsaker

Den här potatissalladen är perfekt till en grillad köttbit eftersom en stor del av ingredienserna tillagas på grillen. Så man behöver bara hålla reda på en beredningsstation. Om man har en arbetsbänk i anslutning till grillen kan man göra klart det sista där.

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 stora potatisar
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 ask cocktailtomater
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk flingsalt
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 röd snackspaprika
  • 1 pkt halloumiost
  • 0,5 ask champinjoner (gärna små)
Koka potatisarna med skal och låt dem svalna. Hacka rödlöken och halvera tomaterna. Blanda samman lök och tomater i en bunke tillsammans med olivolja, vinäger, honung och flingsalt. Tärna potatisen (skala dem om du inte vill ha med skalet) och blanda ner.



Dela paprikan på hälften, ta bort den grova delen på sparrisen och skär halloumin i breda stavar. Trä upp champinjonerna på spett. Grilla dessa ingredienserna och salta dem efter behov (inte halloumin).

När allt är färdiggrillat tillsätt då champinjonerna till potatisblandningen. Dela sparrisen, paprikan och osten i lämpligt stora bitar och blanda ner med potatisen och övriga ingredienser.

Här serverar jag potatisalladen med helgrillad nötytterfile.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar