Blåbärscheesecake
Botten:
200 gram digestivekex
75 gram smör
0,5 dl strösocker
Fyllning:
200 gram blåbärspuré (finns på barnmatshyllan)
4 dl crème fraiche
3,5 dl kesella
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl maizenamjöl
3 st ägg
100 gram vit choklad
1 ask amerikanska blåbär
Tillagning
Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och kör kexen i en mixer. Rör samman det tillsammans med sockret, pressa ner blandningen ordenligt och jämt i en form med löstagbar botten. Baka den i mitten av ugnen till den är ljusbrun till färgen, ca 12 minuter.
Fyllning:
Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena och ägg samt riven vitchoklad. Häll massan i formen och baka kakan i 125 grader i ca 80 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten, när du tar ur den ur formen lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten innan du lossar botten. Avsluta med att garnera kakan med färska amerikanske blåbär.
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och kör kexen i en mixer. Rör samman det tillsammans med sockret, pressa ner blandningen ordenligt och jämt i en form med löstagbar botten. Baka den i mitten av ugnen till den är ljusbrun till färgen, ca 12 minuter.
Fyllning:
Blanda crème fraiche och kesella i en bunke. Tillsätt blåbärspuré, socker, vaniljsocker, maizena och ägg samt riven vitchoklad. Häll massan i formen och baka kakan i 125 grader i ca 80 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten, när du tar ur den ur formen lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten innan du lossar botten. Avsluta med att garnera kakan med färska amerikanske blåbär.
Mjölkchokladcheesecake
Botten:
150 gram digestivekex100 g smör
Fyllning:
350 g kesella350 g philadelphiaost
2 msk kakao
2 dl florsocker
5 st äggulor
100 g mjölkchoklad
2 dl minimarshmallows
1 ask chokladhjärtan (finns på bakhyllan)
Tillagning
Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och kör kexen i en mixer. Rör samman det tillsammans med sockret, pressa ner blandningen ordenligt och jämt i en form med löstagbar botten. Baka den i mitten av ugnen till den är ljusbrun till färgen, ca 12 minuter.
Fyllning:
Blanda philadelphiaost och kesella i en bunke. Tillsätt florsocker, kakao och ägg samt riven mjölkchoklad. Häll massan i formen och baka kakan i 125 grader i ca 80 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten, när du tar ur den ur formen lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten innan du lossar botten. Avsluta med att garnera kakan med minimarshmallows och chokladhjärtan (kan även bytas med hackad/hyvlad choklad).
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och kör kexen i en mixer. Rör samman det tillsammans med sockret, pressa ner blandningen ordenligt och jämt i en form med löstagbar botten. Baka den i mitten av ugnen till den är ljusbrun till färgen, ca 12 minuter.
Fyllning:
Blanda philadelphiaost och kesella i en bunke. Tillsätt florsocker, kakao och ägg samt riven mjölkchoklad. Häll massan i formen och baka kakan i 125 grader i ca 80 minuter eller tills den känns färdig när du sticker en provsticka i den. Låt kallna och ställ i kyl över natten, när du tar ur den ur formen lossa kanterna försiktigt med en kniv som spolats i varmt vatten innan du lossar botten. Avsluta med att garnera kakan med minimarshmallows och chokladhjärtan (kan även bytas med hackad/hyvlad choklad).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar