Många ser nog våfflan som en rätt som ska ätas med lite sylt och
vispad grädde eller kanske en klick vaniljglass. Men den kan även
fungera alldeles utmärkt som en del av en god lunch. En enkel röra som
man toppar våfflan med eller varför inte lite löjrom, crème fraîche och
rödlök. I helgen som gick fick min dotter sylt till sina våfflor medan
jag och min fru toppade våra med följande röra på rökt lax.
- 100 gram rökt lax i skivor
- 1 mogen avokado
- 1 dl smaksatt crème fraîche parmesan&vitlök
- 1/2 röd lök
- 1 msk dill
- 1 krm citronpeppar
Strimla
den rökta laxen och blanda ner den i crème fraîchen tillsammans med
tärnad avokado och finhackad rödlök. Avsluta med att blanda ner dill och
citronpeppar. Mängden röra räcker till 4-6 våfflor
Grädda våfflor tills de är gyllenbruna och krispiga. Toppa med röran och servera gärna med en kylskåpskall öl till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar