En del av ingredienserna |
Ca 1 kg fläskkarré
2 gula lökar, hackade
5 vitlöksklyftor, hackade
1 dl ketchup
1 dl chilisås
½ dl matolja
1 msk cognac
1 krm liquid smoke (finns på flaska i mataffären)
1 msk farinsocker
1 tsk spiskummin
½ tsk Anchochilipulver (går bra med vanligt)
Lägg fläskkarrén i grytan, du behöver inte putsa den i förväg utan lägg i den som den är.
Klar för ugnen |
Ta ut grytan när köttet är så mört att det faller ihop bara du petar på det, häll såsen i en kastrull och koka ner den tills den tjocknar. Låt köttet svalna något, mosa och luckra upp köttet genom att dra i det med en stor gaffel. Blanda det med såsen, smaka av blandningen och krydda upp den om det behövs.
Servera det direkt eller värm/ljumma köttet före servering.
Köttet kan serveras mellan två brödskivor tillsammans med lite grönsaker som en hamburgare eller ovanpå en god sallad. Jag valde att servera det tillsammans med pitabröd, sallad, tomater, gurka, majs, röd lök, crème fraiche och ajvar relish. Sedan fick alla bygga ihop sin egen portion.
Jösses så gott det låter:-)
SvaraRaderaDet här är så gott och enkelt att göra!
SvaraRaderaInger