- 2 kycklingfiléer
- 2 msk japansk soya
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 krm sambal olek
- Salt
- 1 påse blandsallad (70 g)
- 1 mogen avocado
- 5 st färska champinjoner
- 1 krm salladskrydda
- 10 st cocktailtomater
- 1 dl marinerad fetaost
- 0,5 dl olja från fetaosten
- Flingsalt
- Nymalen svartpeppar
Skölj salladen och lägg den i en skål. Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med 1 dl fetaost. Dela avocadon och gröp ur halvorna. Skiva dem och blanda ner i salladen. Avsluta med att blanda i de marinerade champinjonerna. Tillsätt ev mer olja från fetaosten om du tycker att salladen är torr.
Halvera kycklingfiléerna på mitten. Banda ihop soya tillsammans med pressad vitlök och sambal olek. Hetta upp en stekpanna med olja i. Lägg i kycklingfiléerna och stek dem. När kycklingen vänds pensla under tiden med soyablandningen tills kycklingen är färdigstekt.
Lägg upp salladen tillsammans med kycklingen på en tallrik. Avsluta med att strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar