Tagliatelle med kyckling- och baconsås
400 gram tagliatelle
vatten och salt till kokning
200 gram kycklingfilé
125 gram bacon,
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk pepparmix
2 dl lätt creme fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
1,5 msk kycklingfond
maizenamjöl till redning
salt
Börja
med att sätta på en stor kastrull med vatten till pastan, räkna ca 1
liter/100 gram pasta, och tillsätt ordentligt med salt (ca 2 tsk/liter
vatten).
Strimla
baconet och fräs det i en djup stekpanna, när det börjar blir knaprigt
lyft då ur det men behåll fettet i panna. Lägg i hackad lök samt vitlök
tillsammans med pepparmix och stek det på mellanvärme tills löken börjar
mjukna. Höj temperaturen på stekpannan, strimlad kycklingfilen och
tillsätt den i stekpannan. Bryn nu allt i ca 4-5 minuter så att
kycklingen blir genomstekt. Slå över creme fraiche, matlagningsgrädde
samt kalvfond. Koka upp blandningen och låt det koka på medelvärme i ca
10 minuter.
Nu är det dags att lägga i pastan och koka den enligt anvisningarna på paketet.
När
pastan börjar bli klar, red så av såsen med maizenamjöl blandat med
vatten om den är lite lös och tillsätt därefter det brynta baconet. Låt
såsen koka ytterligare några minuter och smaka av såsen med lite salt om
det behövs.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sett att se när
nya recept dykt upp samt att det ibland dyker upp lite små tips och
annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar