Den här chokladmoussen är smaksatt med chilipulver för att ge en liten extra smakdimension. Det chilipulver jag använda var ganska milt, så tänk på att mängden chilipulver kan variera lite efter hur starkt det är.
MÖRK CHOKLADMOUSSE MED CHILI
Ingredienser (4-6 port)
2 st äggulor
½ dl sockerlag (50/50 vatten/socker)
140 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 tsk chilipulver
jordgubbar till garnering
1 tsk chilipulver
jordgubbar till garnering
Blanda ägggulorna tillsammans med
sockerlagen. Värm smeten i en bunke av metall/glas ovanpå ett vattenbad
på spisen. Rör hela tiden tills det blir en luftig kräm. Var försiktig
med värmen så att inte äggen koagulerar.
Smält
chokladen på mellan-effekt i mikråvågsugnen. Kör 1 minut, ta ut och rör
om och kör därefter tills den smält. Blanda samman chokladen och
äggsmeten, tillsätt chilipulvret i blandningen. Blanda sedan ner chokladsmeten i lättvispad grädde. Tillsätt
den i tre omgångar och rör om försikigt med en slev (inte visp), ju
mindre man rör desto luftigare
blir moussen. Häll upp moussen i en större form eller
portionsformar/glas, ställ den sedan i kylen för att den skall stelna (3-4
timmar).
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sett att se när blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips och
annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar