Här kommer ett recept på scones som han fick med sig från sin hemkunskapslärare.
Scones
(4 stora bröd)
8 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk socker
4 tsk bakpulver
100 gram smör
2 dl mjölk
2 dl filmjölk
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Finfördela smöret med hjälp av fingertopparna i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk och filmjölk, blanda snabbt ihop degen. Arbetar man degen för mycket blir brödet segt.
Dela degen i 4 bitar, platta ut varje del till en rund kaka och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skåra varje kaka i 4 delar. Grädda därefter brödet i mitten av ugnen i 250 grader i ca 10-12 minuter.
Servera bröden ljumna med ex ost och marmelad.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sett att se när blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar