Idag gjorde jag en matig sallad på kokt quinoa som sedan serverades med en bit stekt fläskkarré, men salladen kan ätas som en egen rätt i sig själv till en lättare lunch eller middag.
(4 portioner)
4 dl kokt quinoa (2 dl okokt)
saften från 1 citron
0,5 dl olivolja
1 dl bladpersilja
1 msk färsk mynta
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 tomater
1 röd snackspaprika
4 salladslökar
1 vitlöksklyfta
100 gram babyspenat
2 dl tärnad fetaost
salt
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt den sedan svalna något. Blanda den därefter med citronsaft, olivolja, hackad bladpersilja och mynta. Dela chilin och kärna därefter ur den och finhacka. Blanda i den i quinoan tillsammans med finhackad vitlök. Tärna därefter tomat och paprika och blanda i dem tillsammans med strimlad salladslök. Avsluta med att blanda i babyspenat samt fetaost. Smaka av salladen och tillsätt ev salt vid behov.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar