Makaronpudding Italiano med kyckling och bacon
(ca 4 portioner)
1 paket bacon (140 gram)
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
1 liter färdigkokta makaroner (eller annan pasta)
4 st salladslökar
15 st små cocktailtomater
1 st mozzarella (125 gram)
1 dl riven ost
1 tsk salt
1 msk fryst basilika (eller ½ dl färsk)
3 dl grädde
2 dl mellanmjölk
4 st ägg
2 msk ströbröd
- Strimlad baconet och stek det i en varm stekpanna. När det börjar få lite färg och släppa fett lägg då i kycklingfilén som även den ska vara strimlad samt 2 pressade vitlöksklyftor. Krydda med svartpeppar, och låt det sedan bryna tills kycklingen är genomstekt och baconet blivit lite knaprigt. Lyft ur kyckling samt bacon och lägg det i en stor bunke.
- Strimla salladslöken och dela cocktailtomaterna i halvor. Häll ner dem i bunken tillsammans med de kokta makaronerna samt salt och basilika. Tillsätt därefter riven ost tillsammans med mozzarellan som delas för hand i små bitar.
- Vispa ihop grädde, mellanmjölk och ägg till en äggstanning. Blanda sedan ner i bunken med övriga ingredienser. Häll upp hela blandningen i en smord ugnssäker form och avsluta med att strö över lite ströbröd.
- Grädda gratängen på 200 grader i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar