10 juli 2012

Medelshavssallad med lufttorkad skinka och parmesandressing

En sallad som hämtat lite inspiration för den klassiska Caesarsalladen då jag använt mig av romansallad som sedan vänts i dressingen. Grunden till dressingen utgörs av hemslagen majonnäs, receptet på den hittar du här.




Medelhavssallad med lufttorkad skinka och parmesandressing
(4 portioner)

1 huvud romansallad
1 påse spröd blandsallad (70 gram)
4 st salladslökar
6 st marinerad soltorkade tomater 
20 st cocktailtomater
20 st svarta oliver (med kärnor)

16 skivor lufttorkade skinka

Dressing:
1 sats majonnäs (ca 1,5 dl)
citronsaft från 1 citron
1 msk fryst basilika
1 dl parmesanost

Blanda majonnäsen med citronsaft och basilika. Riv osten och blanda ner den i majonnäsen.
Riven romansalladen för hand i lämpligt stora bitar och skölj av den tillsammans med blandsalladen. Strimla salladslökarna och de soltorkade tomaterna, blanda det med den avsköljda salladen. Vänd sedan ner majonnäsen i salladsblandningen och lägg upp salladen på fyra tallrikar. Kärna ur oliverna och dela dem samt tomaterna i halvor, blanda samman och strö det över salladen. Avsluta med att toppa salladen med fyra skivor skinka på varje tallrik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar