10 juli 2012

Majonnäs på 1 minut

Majonnäs behöver inte vara så komplicerat att göra om man äger en mixerstav. Det som är viktigt att tänka på är att alla ingredienser ska hålla samma temperatur för att det ska bli enklare att lyckas. Och att hemmagjord är garanterat mycket godare än att köpa den färdiga i affären som enligt min smak har för mycket vinäger i sig.

Majonnäs
1 ägg (både vita och gula)
0,5 tsk röd vinäger
1 tsk fransk senap
1 krm salt
svartpeppar
1 dl rapsolja

Häll alla ingredienser i en liten bunke eller skål. Ta mixerstaven och för den sakta upp och ner genom blandningen samtidigt som du mixar. När blandningen är homogen och slät har du en majonnäs färdig för smaksättning. Om du vill ha en tjockare majonnäs som passar till ex aioli så kan du tillsätta ytterligare 0,5 dl olja efter den första mixningen.
Den färdiga majonnäsen håller sig någon vecka i kylen om den förvaras i en burk med tättslutande lock.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar