Pjleskavica
(12 st biffar)
500 gram fläskfärs
500 gram nötfärs
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1,5 tsk salt
1 krm chilipulver
1 krm liquid smoke (kan uteslutas)
rapsolja till stekning
Blanda samman då två färserna i en bunke. Mixa lök och vitlök fint och tillsätt det tillsammans med kryddorna i färsen. Jobba ihop allt så att färssmeten blir jämn och homogen. Låt den därefter stå och vila någon kvart i rumstemperatur. Forma sedan 12 st lika stora köttbullar, pressa dessa därefter till centimertjocka biffar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt rapsolja. Lägg i 3 biffar åt gången och stek dem ca 2 minuter på varje sida, reglera temperaturen under stekprocessen så att de inte blir brända på ytan. Upprepa med resten av biffarna och stek dem i omgångar.
Servera biffarna med pitabröd, ajvar relish, crème fraiche, tunt skivad rödlök och diverse grönsaker.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Eller så hittar du mig på twitter
under namnet @Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar