Frästa grönsaker i rostad vitlökscreme
(2 portioner)
0,5 gul lök
2 st salladslökar
0,5 huvud broccoli
1 msk rapsolja
0,5 krm nymalen svartpeppar
1 stor morot
1 dl vitt vin
1 msk kycklingfond
2 dl crème fraiche rostad vitlök/timjan
Hacka den gula löken och strimla den grova delen av salladslöken. Skär av den grova biten på broccolistammen. Skär sedan små buketter av broccolibuketten och finhacka det som är kvar av stammen. Värm en stekpanna med oljan och lägg i löken tillsammans med den finhackade broccolistammen. Låt detta fräsa på medelvärme och krydda med ca 0,5 krm nymalen svartpeppar. När lök och broccoli börjar mjukna slå då på vitt vin tillsammans med kycklingfond och låt det koka någon minut. Tillsätt sedan crème fraichen tillsammans med broccoli och låt allt koka på låg värme tills såsen blivit krämig. Under tiden skala moroten och använd sedan potatisskalaren för skära tunna långa strimlor av moroten. När såsen blivit krämig blanda då ner morotsstrimlorna och låt de koka med någon minut.
250 gram färsk pasta papardelle
150 gram prusciutto
50 gram parmesanost (eller liknande)
Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet från pastan när den är färdigkokt (al dente) och blanda med den färdiga pastasåsen, fördela sedan detta på två tallrikar. Riv remsor av pruscitton för hand och fördela den ovanpå pastan, avsluta med att hyvla över parmesanost med hjälp av en osthyvel.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya
recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små
tips, länkar och annat på sidan.
Eller så hittar du mig på twitter
under namnet skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar