Köttfärslimpa med äpple och morot
(4-6 portioner)
500 gram nötfärs
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk kalvfond
några droppar liquid smoke (kan uteslutas)
2 st ägg
1 dl rostad lök alt 1 st hackad gul lök, sauterad
1 dl ströbröd
1 äpple
1-2 morötter
Rör samman färsen med kryddorna och blanda sedan ner äggen. Tillsätt därefter lök samt ströbröd. Avsluta med att riva äpple och morot, för att sedan även blanda i dessa i smeten. Arbeta sedan samman allt till en jämn smet. Forma smeten till en jämntjock köttfärslimpa och lägg den i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 150 grader och stoppa en stektermometer i mitten på köttfärslimpan. Ställ in den i ugnen och låt den gå till kärntemperaturen visar 150 grader (tar ca 40-50 minuter).
Eller så hittar du mig på twitter
under namnet skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar