Ugnsgratinerad falukorv med krämig paprikasås
( 4 portioner)
500 gram falukorv
2 dl creme fraiche
1 dl avjar relish, mild
1 tsk salt
Skiva falukorven och lägg den i en smord ugnsform. Vispa samman creme fraiche, avjar relish och salt. Häll såsen över korven och gratinera sedan allt i ugn på 200 grader i 20 minuter. Servera med potatismos eller ris.
100 portioner
(Elever låg/mellanstadiet)
10 kg korv, skivad
2 liter creme fraiche
2 liter gräddfil
2 liter ajvar relish, mild
0,5 dl salt
Fördela korven på 5 stycken smorda bleck. Blanda samman crème fraiche, gräddfil, ajvar relish och salt. Häll såsen över korven och gratinera i ugn på 200 grader i 15 minuter.
(Bilden är lånad från hd.se) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar