Här kommer ett kycklingspett som är enkelt att fixa till och som tillbehör till den gjorde jag en cashewnötssås, en variant på jordnötssåsen även känd som sataysås. Rätten kompletterades med ett basmatiris som kokades enligt instruktionerna på förpackningen.
Cashewnötssås
(4 portioner)
1 gul lök
100 gram cashewnötter, osaltade
1,5 tsk röd currypasta
1 msk rapsolja
4 dl kokosmjölk (1 burk)
1 msk kycklingfond
0,5 tsk salt
ev vatten
Currykryddade kycklingspett
(4 portioner)
4 st kycklingfileer (ca 700-800 gram)1 tsk currypulver
1 tsk salt
8 st träspett
1 msk rapsoljaDela kycklingfiléerna först mittöver så att du får två halva filéer, skär dem sedan ännu en gång på hälften så att långa bitar av kycklingfilé skapas. Mät träpinnarna så att de får plats i stekpannan, om inte trimma dem med hjälp av sax/avbitare till rätt längd. Trä sedan upp två bitar kycklingfilé på varje pinne. Krydda sedan runtom hela spettet med curry och salt. Hetta upp en stekpanna med rapsolja i och stek bryn sedan spetten i omgångar. Lägg sedan de brynta spetten tillsammans i stekpannan igen och låt dem stekas klart på medelvärme. Räkna med en total stektid på ca 10 minuter inklusive bryning. Kontrollera att kycklingen är klar genom att skära ett snitt i den tjockaste biten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar