Veckans, ja kanske hela terminens höjdpunkt, gick av stapeln idag - nämligen det årliga julbordet. Det är det tredje året som jag ansvarar för det när det gäller planering och genomförande. Och för varje år så har vi gjort det bättre och bättre. Mer rätter och fler egenproducerade rätter, även om vi har en bit kvar innan vi gör allt helt själva.
Det är en ganska slitsam dag som jag inledde kl 6 i morse med att ställa i ordning serveringslinjen så att vi skulle få plats med allt. Lite extra bord sattes på plats och vi fick även placera några saker på andra ställen i matsalen just denna dag. Men sen var det bara att sätta igång och lägga upp allt som vi hade planerat och lagat till, för att kunna öppna upp dörrarna till de första gästerna strax innan 11.
Julbordet 2012 på Restaurang Guldtuppen
Morotsstavar
Inlagd sill
Senapssill
Vitlökssill
Ägghalvor
Skagenröra
Gravad lax
Hovmästarsås
Rökt kalkon
Julskinka
Rödkåls- och äppelsallad med kanel och tranbär
Rödbetssallad
Äppelmos
Svensk senap
Västervikssenap
Kokt skalad kulpotatis
Köttbullar
Prinskorv
Julkryddade kamben med julmust- och glögg glace
Janssons frestelse
Exotiskt fruktfat
Knäckebröd
Juledamer
Allt detta skapar vi med en budget på 9:-/elev och dag. Så det är kul när vi får en oerhört positiv respons från dagens gäster, stora som små. Det sporrar till att redan nu fundera över nästa års julbord, vad vi till nästa år kan lägga till över saker vi lagar själva och om vi kan hitta någon nytt att addera till julbordet.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Eller så hittar du mig på twitter
under namnet skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar