22 juni 2013

Rabarbersaft med touch av lime och vanilj

Det är nog ganska många som har rabarber som börjar växa till sig på tomten och behöver något bra tips på vad man kan göra av dem. Här kommer ett enkelt saftrecept som går snabbt att koka och inte kräver särskilt många ingredienser.

Rabarbersaft med touch av lime och vanilj
(ca 2,5-3 liter saft)

1 kg rabarber (putsade)
1,5 liter vatten
1 vaniljstång
4,5 dl strösocker
2 st lime, saften från frukterna

Tvätta av rabarberna och skär bort toppen och ändan på dem. Skär dem sedan i små bitar och lägg dem i en stor kastrull tillsammans med vattnet och vaniljstången som ska delas på längden. Koka upp allt och låt det sedan koka i ca 15 minuter, undvik att röra runt i kastrullen då det gör att saften blir grumlig.
Sila sedan av rabarberna och vaniljen, koka upp spadet igen tillsammans med sockret och limesaften så att sockret löser sig. Låt allt svalna och häll sedan upp saften i lämplig flaska eller tillbringare.
Saften spädes efter egen smak men en riktlinje kan vara 1 del saft och 1 del vatten.





Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
 
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar