Rabarberkaka med farinsocker och kanel
(1 långpanna)
6 ägg
3,5 dl stösocker
2 dl farinsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
500 gram rabarber
0,5 dl pärlsocker
75 gram smör
ströbröd och smör/margarin till att bröa plåten
Rör samman ägg, farinsocker och strösocker utan att vispa dem hårt. Blanda vetemjöl med kanel och vaniljsocker, blanda sedan ner det i äggsmeten.
Skär rabarberna i tunna skivor och blanda ner dessa i smeten.
Smörj och bröa långpannan och häll därefter ut smeten i den, bred ut den så att den täcker långpannan jämnt. Strö över pärlsocker och skär tunna skiva av smöret med hjälp av en osthyvel och lägg dem på toppen av kaksmeten. Sätt in ugnsplåten på 200 grader i ca 25-30 minuter tills kakan är genomgräddad, använd en provsticka för att kontrollera.
Du har väl gillat min sida på
Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp
samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Eller
så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar