20 juni 2013

Italiensk sill med soltorkad tomat, basilika och parmesan

Här kommer en enkel och snabb sill att fixa till som baseras på färdig inläggningssill, så kallad 5-minuterssill. Självklart så vinner den på att stå ett dygn men har man bråttom så räcker det nog med några timmar.

Italiensk sill med soltorkad tomat, basilika och parmesan
1 pkt 5-minuterssill (420 gram)
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl majonnäs (hemmagjord)
0,5 st vitlökslklyfta
2 st marinerade soltorkade tomater
1 msk fryst hackad basilika
0,5 dl finriven parmesanost äpple

Blanda samman yoghurten med majonnäs och pressad vitlök. Finhackad de soltorkade tomaterna och rör sedan ner tillsammans med hackad basilika och riven parmesan. Skär sillen i lämpligt stora bitar och blanda sedan ner med övriga ingredienser. Häll upp allt i en skål eller burk och låt sillen stå kallt i något dygn så att smakerna binds samman.





Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
Eller så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar