Kycklinggryta med vitt vin, champinjoner och soltorkad tomat
(4 portioner)
400 gram frysta skivade champinjoner
1 msk rapsolja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
500 gram strimlad kycklingfilé
0,5 krm nymalen svartpeppar
2 dl vitt vin
2 dl crème fraiche
1,5 msk kycklingfond
2dl strimlad marinerad soltorkad tomat
maizenamjöl + vatten till redning
ca 0,5 tsk salt
0,5 tsk franska örter (torkade)
Värm en djup stekpanna eller en vid kastrull, lägg i de frysta champinjonerna och låt de koka ur all vätska på svar värme. När vätskan kokat bort, tillsätt olja och höj upp värmen på plattan. Tillsätt löken och bryn den tillsammans med svampen. När allt börjar få färg lägg då i kycklingen och bryn den tillsammans med övriga ingredienser. Krydda allt med svartpeppar och slå sedan över vitt vin. Låt vinet koka upp och tillsätt sedan crème fraiche, soltorkade tomater samt kycklingfond. Låt nu grytan koka på mellanvärme i ca 10 minuter tills kycklingen är genomkokt. Gör en redning på maizenamjöl och vatten, red såsen tills den blir krämig. Låt därefter grytan koka några minuter för att få bort mjölsmaken. Smaka av med salt och tillsätt de franska örterna.
Eller så hittar du mig på twitter
under namnet @skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar