Dagens fisk |
Så ibland hamnar det produkter i varukorgen som kräver liten eller ingen insats för att hamna på tallriken. Sen finns det faktiskt helfabrikat som jag har svårt att göra bättre själv när det gäller smak och konsistens.
Idag åt vi helt färdigpanerad och förstekt fiskfilé som bara var att stoppa i ugnen, men däremot såg jag till att laga ett riktigt potatismos till den samt en ruccolacrème.
Potatismos på mitt vis
(4 portioner)
1 kg mjölig potatisvatten och salt
25 gram smör
1-1,5 dl mellanmjölk
1 tsk salt
vitpeppar
Skala potatisen, dela den i jämnstora bitar och koka sedan potatisen i lättsaltat vatten tills den är genomkokt. Pressa den genom en potatispress och blanda med smöret skuret i små bitar. Värm mjölken (mängden kan variera lite beroende på potatissort) och vispar ner den i potatisen. Smaka av med kryddorna och servera genast.
Ruccolacrème
(4 portioner)
1 dl majonnäs (recept hittar du här)
50 gram ruccola0,5 tsk limejuice
1 tsk flingsalt
3-4 varv på pepparkvarnen
Mixa majonnäs, ruccola, limejuice, flingsalt och svartpeppar till en jämn crème.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar