"Serverad i bananblad" |
Chicken Amok
(4 portioner)
1 tsk rapsolja
1 tsk röd currypasta
400 gram kycklinglårfilé
4 dl kokosmjölk
1 tsk råsocker
1 msk kycklingfond
1 tsk fisksås
maizena blandat med vatten till redning
200 gram frysta wokgrönsaker
Värm en kastrull med rapsolja, fräs curryn i den någon minut. Lägg sedan i kycklingen som ska vara strimlat och bryn den tills den är genomstekt. Tillsätt därefter kokosmjölk, råsocker, kycklingfond och fisksås. Koka upp grytan och låt den koka några minuter. Red av grytan med maizena blandat med vatten, koka grytan i några minuter för att bli av med mjölsmaken. Vänd ner wokgrönsakerna och låt de koka med i några minuter tills de är genomvarma.
Servera grytan med kokt ris av valfri sort.
Om det är något annat skolkök som vill prova denna rätt så kommer här receptet för 100 normalportioner.
100 portioner
1,5 dl rapsolja
10 kg strimlad kycklinglårfilé
10 liter kokosmjölk
1,5 dl råsocker
1,5 dl fisksås
2 dl hönsbuljong
maizena blandat med vatten till redning
5 kg frysta wokgrönsaker
Hetta upp en kokgryta med 1,5 dl rapsolja, tillsätt currypastan och bryn den några minuter. Lägg ner kycklingen och låt den brynas med (om man vill kan man försteka den i ugn). När kycklingen är färdigstekt slå då över kokosmjölk, råsocker, fisksås och hönsbuljong. Koka upp allt och låt det sedan koka i ca 10 minuter. Red av grytan med maizenaredning och koka ytterligare några minuter för att få bort mjölsmaken. Blanda ner wokgrönsakerna och låt de koka med några minuter så att de blir genomvarma. Servera grytan med ris av valfri sort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar