Så här kommer två recept som jag själv inte skapat, hittade någonstans för länge sedan så källor kan jag inte uppge. Men goda blev bakverken, trots den udda kombinationen som dessert.
(1 långpanna)
300 gram smält smör
6 ägg
8 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1,5 dl kakaopulver
1,5 msk vaniljsocker
1,5 msk bakpulver
Sätt ugnen på 180 grader. Klä en ugnsform med bakplåtspapper, smörj papperet med lite av smöret.
Vispa äggen och sockret poröst, blanda sedan ner det smälta smöret. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i äggblandningen. Häll smeten i formen och grädde i 20-25 minuter, kontrollera med provsticka - kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt den svalna och skär sedan upp den i rutor.
(ca 60 st små)
200 gram smör
2 dl socker
0,5 dl vaniljsocker
1 dl kakao
6 dl havregryn
0,5 dl vatten
kokosflingor till garnering (ca 2 dl)
Rör
samman smör och socker samt vaniljsocker. Blanda därefter i kakao,
havregryn och vatten. Jobba ihop allt till en jämn smet. Forma smeten
till jämnstora bollar (storlek efter egen smak) och rulla dem i
kokosflingor (går att byta ut mot pärlsocker). Ställ dem i kylskåp tills
det är dags för servering.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar