Till varje person gjorde jag två pizzor var så receptet grundar sig på det. Det blev två olika varianter utifrån vad jag hittade i kylskåpet. Den ena med paprika, skinka och fetaost. Den andra med parmaskinka, halloumi och kantareller.
Flatbread pizza
(8 st)
8 skivor mjukt tunnbröd (rektangulärt)
3 dl passerad tomat
0,5 dl tomatpuré
0,5 dl ajvar relish
1,5 tsk salt
10 droppar tabasco
200 gram riven mozzarella
rapsolja till plåten
Smörj ugnsplåtar med rapsolja och lägg sedan bröden på. Blanda samman passerad tomat, tomatpuré, ajvar relish, salt och tabasco. Bred ut ett tunt lager tomatsås över hela bröden, toppa sedan dessa med den rivna mozzarellan.
Lägg sedan på topping efter tycke och smak. Grädda sedan flatbread pizzorna på 250 grader i 10 minuter (varmluftsugn) tills osten smält och pizzorna fått en gyllenbrun färg på toppen. Toppa gärna den färdiga pizzan med lite färska örter, jag använde ärtskott som jag hade över från tidigare i helgen.
Variant 1
1 snackspaprika, strimlad
100 gram rökt skinka, finstrimlad
1 dl tärnad fetaost
ärtskott efter ugnsgratinering
Variant 2
1 dl stekt kantarell&baconpytt
80 gram parmaskinka i strimlor
2 dl riven halloumiost
6 st romanticatomater i skivor
ärtskott efter ugnsgratinering
Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept dykt upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar