Currykycklinggryta med wokgrönsaker
(4 portioner)
500 gram kycklingfilé
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 tsk currypulver (Curry madras)
200 gram wokgrönsaker (frysta)
1,5 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 tsk fisksås
maizenamjöl + vatten till redning
Skär kycklingen i stora tärningar, ca 3x3 cm. Finhacka därefter lök och vitlök, värm en stekpanna med rapsolja och lägg i löken. När löken börjar mjukna tillsätt då kycklingen och låt den bryna med. Rör om så att kycklingen bryns runtom och tillsätt därefter currypulvret. Låt det fräsa någon minut och tillsätt därefter det frysta wokgrönsakerna. Stek samman allt i några minuter och slå därefter över vatten följt av kycklingfond. Låt nu grytan koka upp och rör i kokosmjölken tillsammans med fisksås. Låt sedan allt koka på låg värme i 5-10 minuter tills kycklingen är genomkokt. Red av gryta med maizenamjöl bladat med vatten så att grytan får en simmig konsistens. Den ska inte vara för tjock utan bara krämig. Låt därefter grytan koka några minuter till så att mjölsmaken försvinner.
Servera grytan med basmatiris som kokas enligt anvisningarna på förpackningen.
Eller så hittar du mig på twitter
under namnet @Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar