Baba ganoush på blomkål
(8-10 portioner meze)
1 litet huvud blomkål och lite olivolja till pensling
3 skivor dagsgammalt formbröd
1 msk tahini
2 st vitlöksklyftor
0,5 st röd chili
saften av 0,5 citron
1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja
1 dl bladpersilja
1 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader och ta bort ytterbladen från blomkålshuvudet. Pensla det sedan runtom med olivolja och lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen med blomkålen högt upp i ugnen och rosta det hela huvudet i ca 25 minuter, se till att vända på det några gånger under tiden. När blomkålshuvudet har mjuknat (använd en provsticka) ta då ut det ur ugnen och låt det svalna. Bryt sedan isär det och lägg det i en mixer tillsammans med brödet. Tillsätt grovhackad vitlök och chili tillsammans med oljan och citronsaften. Mixa allt till en slät smet, smaka av med salt och avsluta med att vända ner grovhackad bladpersilja. Den färdiga röran håller sig ca 4 dygn i kylskåp.
Eller så hittar du mig på twitter
under namnet @Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar