Pasta Pollo con pancetta
(4 portioner)
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
400 gram kycklingfilé
1 krm nymald svartpeppar
1,5 dl vitt vin
2 msk kycklingfond
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
140 gram bacon
1 msk maizenamjöl + vatten till redning
1 msk hackad gräslök
500 gram färsk tagliatelle
Värm rapsoljan en djup stekpanna eller vid kastrull, tillsätt finhackad lök och vitlök. Bryn den försiktigt en stund och tillsätt sedan finstrimlad kyckling tillsammans med nymald svartpeppar. Bryn allt tills det får en fin färg på ytan och slå sedan på det vita vinet tillsammans med kalvfonden. Låt allt koka upp och sjud sedan i 4-5 minuter. Slå sedan på vispgrädden och låt det koka upp ytterligare en gång innan mjölken tillsätts. Låt det sedan puttra på låg värme i 10 minuter. Under tiden strimla baconet i centimeterbreda strimlor och bryn på det så att det får en knaprig yta, blanda därefter ner baconet i såsen. Blanda en redning på maizenamjöl och vatten, red av pastasåsen till en krämig konsistens och låt den koka ytterligare någon minut så att mjölsmaken försvinner. Avsluta med att tillsätta gräslöken.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i välsaltat vatten och servera den sedan genast tillsammans med såsen och färskriven parmesan.
Du har väl gillat min sida på
Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp
samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Eller
så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar