Örtsmör
(4 portioner)
50 gram smör1 dl blandade färska örter (ex dill, gräslök och persilja)
1 tsk flingsalt
Låt smöret stå i rumstemperatur tills de blir mjukt, finhacka örterna och blanda ner dem i smöret med hjälp av en gaffel. Tillsätt sedan saltet och blanda ännu en gång. Lägg smöret i en bit plastfolie och forma det till en rulle genom att först vika ihop det till en rulle och sedan tvinna ändarna. Lägg smöret kallt i minst 1 timme före servering.
Grillad lax
(4 portioner)
600 gram laxfilé med skinn
salt och peppar
rapsolja
Skär laxen i fyra lika stora bitar med skinnet kvar. Pensla bitarna på köttsidan med lite rapsolja och krydda med salt och peppar. Låt sedan fisken stå i rumstemperatur 15-20 minuter innan tillagning så att den tar åt sig kryddorna. När grillen är varm grilla den på båda sidor tills en kärntemperatur på 55 grader uppnås.
Ljummen potatis- och avokadosallad
(4 port)
300 gram potatis
35 gram blandad sallad (1 liten påse färdigblandad sallad)
1 röd snackspaprika
3 st salladslökar
10 st cocktailtomater0,5 st gurka
2 st avokado
Tvätta potatisen och koka den tills den är genomkokt, häll av vätskan och låt den svalna. Blanda samman salladen med finstrimlad röd paprika, finstrimlad salladslök och halverade cocktailtomater. Grupp ur kärnhuset ur gurkan och skär den sedan i ½-cm tjocka skivor. Blanda ner den med de övriga grönsakerna.
Skär den ljumna potatisen i skivor och lägg dem i botten på ett fat eller form. Toppa med salladsblandningen tillsammans med avokadon skuren i skivor.
Lägg den färdiggrillade laxen ovanpå potatissalladen och skär tunna skivor av örtsmöret. Lägg skivorna ovanpå laxen och låt smöret smälta ner i salladen innan servering.
Du har väl gillat min sida på
Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp
samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Eller
så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar