Messmörsparfait med färskost
(ca 10-12 portioner)
4 ägg
1,5 dl strösocker
200 g philadelphiaost
1,5 dl messmör
5 dl vispgrädde
Börja med att separera äggulorna från vitorna, det är viktigt att ingen gula hamnar i vitorna. Vispa gulorna tillsammans med socker till en porös smet, rör sedan ner philadelphiaosten tillsammans med messmöret.
Vispa grädden luftig och vänd ner den i ostsmeten. Avsluta med att vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd även ner dem i smeten.
Häll upp smeten i en springform med löstagbar kant och låt den stå 3-4 timmar i frysen så att den är lättfryst vid servering. Den går även att göra i ordning i förväg och förvara i frysen längre än det men behöver då stå i rumstemperatur 30-60 min innan servering för att mjukna.
Till servering:
1 st havreflarn/portion
1 msk hjortronsylt + vatten till spädning/portion
Du har väl gillat min sida på
Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp
samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.
Eller
så hittar du mig på twitter under namnet @Skolkocken
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar