15 april 2012

Våffla med lax- och avakadoröra

Många ser nog våfflan som en rätt som ska ätas med lite sylt och vispad grädde eller kanske en klick vaniljglass. Men den kan även fungera alldeles utmärkt som en del av en god lunch. En enkel röra som man toppar våfflan med eller varför inte lite löjrom, crème fraîche och rödlök. I helgen som gick fick min dotter sylt till sina våfflor medan jag och min fru toppade våra med följande röra på rökt lax.
  • 100 gram rökt lax i skivor
  • 1 mogen avokado
  • 1 dl smaksatt crème fraîche parmesan&vitlök
  • 1/2 röd lök
  • 1 msk dill
  • 1 krm citronpeppar
Strimla den rökta laxen och blanda ner den i crème fraîchen tillsammans med tärnad avokado och finhackad rödlök. Avsluta med att blanda ner dill och citronpeppar. Mängden röra räcker till 4-6 våfflor
Grädda våfflor tills de är gyllenbruna och krispiga. Toppa med röran och servera gärna med en kylskåpskall öl till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar