15 april 2012

Fetaost- och avokadosallad med vitlökskyckling

Fredagar kan det vara skönt med en enkel middag som inte kräver så mycket tid och energi att laga. Här bjuder jag på ett recept på en enkel sallad för två personer. Jag använder mig av en färdig påse med blandsallad och färdigmarinerad fetaost i olja för att ytterligare förenkla det hela.
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk japansk soya
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm sambal olek
  • Salt
  • 1 påse blandsallad (70 g)
  • 1 mogen avocado
  • 5 st färska champinjoner
  • 1 krm salladskrydda
  • 10 st cocktailtomater
  • 1 dl marinerad fetaost
  • 0,5 dl olja från fetaosten
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
Börja med att skära av stammen från champinjonerna och dela dem därefter i fyra kvartar. Blanda ihop champinjonerna med salladskryddan och oljan från fetaosten. Ställ blandningen åt sidan.
Skölj salladen och lägg den i en skål. Halvera tomaterna och tillsätt dem tillsammans med 1 dl fetaost. Dela avocadon och gröp ur halvorna. Skiva dem och blanda ner i salladen. Avsluta med att blanda i de marinerade champinjonerna. Tillsätt ev mer olja från fetaosten om du tycker att salladen är torr.

Halvera kycklingfiléerna på mitten. Banda ihop soya tillsammans med pressad vitlök och sambal olek. Hetta upp en stekpanna med olja i. Lägg i kycklingfiléerna och stek dem. När kycklingen vänds pensla under tiden med soyablandningen tills kycklingen är färdigstekt.

Lägg upp salladen tillsammans med kycklingen på en tallrik. Avsluta med att strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar