Om Skolkocken

Mitt namn är Håkan Lundholm och arbetar från höstterminen 2013 som kökschef på Fribergaskolan i Danderyd. Där ansvarar jag för verksamheten på Restaurang F. Innan jag kom dit var jag ansvarig för köket på Vasaskolan i Djursholm och Restaurang Guldtuppen. Jag har arbetat 21 år inom restaurangbranschen på allt från servicehus, lunchrestaurang och à la carte restaurang. Mitt yrkesval har tagit mig till olika platser både inom och utanför rikets gränser. I tillägg till min arbetslivserfarenhet så har jag även studerat vid Umeå universitet, då hette det Gastronomiprogrammet numera heter det Restauranghögskolan. Med mig därifrån har jag en massa kunskaper som på papperet sammanfattas i en Filosofie magisterexamen i Gastronomi.

Nu finns det nog en del som tänker: Varför jobbar du i ett skolkök med den examen och den bakgrunden? Men efter många år i den stressiga restaurangmiljön så kände jag att det var nog och ville prova något nytt. Jag har en ambition och vilja att förändra skolmaten till något bra. Detta engagemang har lett till att jag numera är medlem i nätverket OM (Gruppen för offentliga måltider) samt att jag är invald som ledamot i styrelsen för branschföreningen Kost & närings Stockholmsavdelning.

Den här bloggen startade den 15 april 2012 och syftet med den är att sprida min tankar och idéer om skolmaten vidare. Men även dela med mig av enkla recept för hemmabruk och upplevelser inom gastronomins fält. Jag hoppas du som besökare ska finna den intressant och fortsätter följa mina inlägg.