MÖRK CHOKLADMOUSSE MED APELSINSMAK
Ingredienser (4-6 port)
2 st äggulor
½ dl sockerlag (50/50 vatten/socker)
100 g mörk choklad
40 g mörk choklad med apelsinsmak
3 dl vispgrädde
Blanda ägggulorna tillsammans med 
sockerlagen. Värm smeten i en bunke av metall/glas ovanpå ett vattenbad 
på spisen. Rör hela tiden tills det blir en luftig kräm. Var försiktig 
med värmen så att inte äggen koagulerar. 
Smält
 chokladen på mellan-effekt i mikråvågsugnen. Kör 1 minut, ta ut och rör
 om och kör därefter tills den smält. Blanda samman chokladen och 
äggsmeten. Blanda sedan ner chokladsmeten i lättvispad grädde. Tillsätt 
den i tre omgångar och rör om försikigt med en slev (inte visp), ju mindre man rör desto luftigare
 blir moussen.Häll sedan upp moussen en större form eller portionsformar. Ställ den sedan i kylen för att den skall stelna (3-4 timmar). 
Chokladen
 i receptet kan bytas ut mot en annan typ av choklad efter smak och 
tycke. Man kan även tillsätta någon typ av smaksättare t.ex. cognac 
eller citrusskal, gör då det i grädden innan du tillsätter chokladsmeten.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar