21 april 2012

Karibisk kycklinggryta

Denna rätt har jag gjort några gånger på jobbet och den har gjort stor succé så nu tänkte jag dela med mig av receptet.

Karibisk kycklinggryta
4 portioner

300 gram strimlad kycklinglårfilé
1 hackad gul lök
1 msk röd currypasta
1 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 dl kokosgrädde
1 msk apelsinjuice koncentrerad
150 gram wokgrönsaker av valfri sort
50 gram mangopuré
1 apelsin i klyftor  
4 skivor ananas, delad i bitar
1 dl strimlad purjolök
olja till stekning
maizena till redning
salt

1 .Bryn kycklingen tillsammans med lök och currypasta.
2. Slå på vatten, kycklingfond, apelsinjuice och kokosgrädde. Koka upp grytan och låt koka tills kycklingen är färdig, ca 10 minuter.
3. Tillsätt wokgrönsaker och frukten inkl mangopuré, koka ytterligare 10 minuter tills grönsakerna är varma. 
4. Red av med maizena och smaka av med salt och ev mer currypasta.
5. Avsluta med att blanda i purjolöken.

Servera med ris av valfri sort.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar