4 december 2012

Ugnsgratinerad falukorv med krämig paprikasås

Här kommer ett recept från skolans värld. Ett väldigt enkelt sätt att variera falukorven som varken kräver mycket tid eller många råvaror. Jag har skrivit ett recept för hemmaköket och ett för den som vill prova receptet i storkök. I storköksreceptet har jag ersatt hälften av crème fraichen med gräddfil för att sänka fetthalten på rätten.


Ugnsgratinerad falukorv med krämig paprikasås
( 4 portioner)
500 gram falukorv
2 dl creme fraiche
1 dl avjar relish, mild
1 tsk salt


Skiva falukorven och lägg den i en smord ugnsform. Vispa samman creme fraiche, avjar relish och salt. Häll såsen över korven och gratinera sedan allt i ugn på 200 grader i 20 minuter. Servera med potatismos eller ris.


100 portioner 
(Elever låg/mellanstadiet)
10 kg korv, skivad
2 liter creme fraiche
2 liter gräddfil
2 liter ajvar relish, mild
0,5 dl salt

Fördela korven på 5 stycken smorda bleck. Blanda samman crème fraiche, gräddfil, ajvar relish och salt. Häll såsen över korven och gratinera i ugn på 200 grader i 15 minuter.


(Bilden är lånad från hd.se)



Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar