25 september 2012

Fisk i kokoscurrysås med sugar snaps

Här kommer en enkel fiskrätt med smak av asien. Fisken kan varieras efter smak och tycke, likaså mängden currypasta. Den jag gjorde har en mild smak av curry för att passa även den minsta medlemmen i hushållet.

Fisk i kokoscurrysås
(4 portioner)
1 gul lök
1 tsk röd currypasta
1 tsk rapsolja
1 dl vatten
400 ml kokosmjölk (1 burk)
1 msk kycklingfond
2 tsk fisksås
2 msk maizanamjöl + vatten till redning
600 gram portionsfilébitar av alaska pollock (6 st)
150 gram sugar snaps

Hackad löken och fräs den tillsammans med currypasta i rapsoljan. När löken börjar mjukna slå då på vatten tillsammans med kokosmjölk, kycklingfond och fisksås. Koka upp såsen och låt den koka ca 5 minuter. Red av den med maizenamjöl blandat med vatten så att den blir krämig i konsistensen. Dela fisken i 12 lika stora bitar och lägg ner dessa i såsen. Låt den koka på medelvärme i ca 10 minuter tills fisken är genomkokt. Strimla sugar snapsen grovt och låt dem koka med sista minuten.

Under tiden som fiskrätten lagas koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen och servera till.


Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept dykt upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar