13 september 2012

Ljummen mozzarella caprese

Mozzarella caprese är normalt en förrätt som består av tunna skivor tomat och mozzarella som varvas. Sedan ringlas den över med olivolja och kryddas med salt samt peppar.
I min variant som jag gjorde till en buffé i somras så får tomaterna gå i ugn ett tag och sedan när de är färdiga tillsätter jag osten som får gå med på eftervärme.

Ljummen mozzarella caprese

250 gram romanticatomat alt cocktailkvisttomater
300 gram minimozzarella
1 dl olivolja
3 vitlöksklyftor
3 kvistar färsk timjan

Skölj av tomaterna och lägg sedan ner dem i en ugnsfast form med tomatkvistarna kvar. Pressa vitlöken och blanda den med olivoljan. Häll oljan över tomaterna och lägg ner timjankvistarna.
Sätt in formen på 150 grader i 20 minuter, lyft ur formen ur ugnen när tiden gått och stäng av ugnen. Lägg ner minimozzarellan i oljan och ställ in formen i den avstängde ugnen i ca 5 minuter tills osten börjar mjukna. Lyft ur formen och servera genast.




Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sett att se när nya recept dykt upp samt att det ibland dyker upp lite små tips och annat på sidan. http://www.facebook.com/Skolkocken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar