10 februari 2013

Citrontorsk med parmesantäcke

Här kommer en fiskgratäng med lite touch av Italien. Fisken får en härlig smak av citron och alltihop toppas med god riven parmesanost. Till den serverade jag ett härligt hemlagat potatismos men det finns det recept på sen tidigare så det kommer inte här.

Citrontorsk med parmesantäcke
 (4 portioner)
1 dl vitt vin
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
maizenamjöl + vatten till redning
3 st salladslökar
skal från 1 citron
saft från 0,5 citron
0,5 tsk salt

10 gram smör
600 gram torskfiléer
saft från 0,5 citron
1 krm salt
0,5 krm nymalen peppar
1 dl riven parmesanost (eller liknande ost)

Koka upp vitt vin tillsammans med kycklingfond och vatten. Tillsätt därefter vispgrädde och låt sedan allt koka på låg värme i 5 minuter. Gör en redning på maizenamjöl och vatten, red av såsen tills den får en lätt krämig konsistens. Strimla salladslöken och blanda i den tillsammans med saften från 0,5 citron. Smaka av såsen med salt och låt den sedan puttra ytterligare några minuter. Avsluta med att tillsätta citronskal till såsen.
Ta en ugnsfast form och smörj den med smöret, lägg sedan i torskfiléerna. Slå över saften från 0,5 citron och krydda med salt och peppar. Slå såsen över fisken och avsluta med att toppa allt med riven parmesanost. 
Sätt in formen i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Kontrollera att fisken är genomkokt och servera den sedan med ex potatismos eller pressad potatis.




Du har väl gillat min sida på Facebook. Ett enkelt sätt att se när nya recept och andra blogginlägg lagts upp samt att det ibland dyker upp lite små tips, länkar och annat på sidan.  
 
Eller så hittar du mig på twitter under namnet skolkocken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar